Spletna trgovina za normalno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani soglašaš z uporabo piškotkov. več ...

OK

Nakup po:

Filtriraj rezultate

CENI

UPORNOST (Ω)
3 Ω (3)
4 Ω (36)
2 x 4 Ω (5)

ZNAMKA
Alphard (10)
Alpine (1)
Crunch (1)
DLS (1)
Dragster (5)
ESX (3)
Ground Zero (19)
Rainbow (6)

PREMER SREDNJETONCA
25 cm (1)

varno nakupovanje

Kako do popusta pri prvem nakupu?

Vnesi svoj e-mail naslov in poslali ti bomo kupon za popust ob prvem nakupu.

Brezplačno, varno, brez spam-a & preprosta odjava

 

Visokotonci

Izbira kvalitetnega seta visokotoncev pri sestavljanju profesionalnega audio sistema v tvojem vozilu ima lahko velik vpliv na končno kvaliteto zvoka. Oblika, uporabljeni materiali in pa sama postavitev zvočnikov vsi različno vplivajo na proizveden zvok in so v veliki meri odgovorni za končni "posluh" audio sistema.

Iz kje prihaja zvok?

Pri pravilno postavljenem audio sistemu z zaprtimi očmi nebi smel slišati, kje so postavljeni zvočniki - slišati se mora, kot da zvok prihaja iz vseh strani - medtem, ko pri slabših sistemih slišiš da glasba prihaja iz prostora v višini kolen. Visokotonci so eden izmed ključnih faktorjev za doseganje take kvalitete.

Preberi več
Kosov 1 do 24 od skupaj 46 Stran:
  1. 1
  2. 2
Prikaži po strani
Razvrsti po Padajoče
Kosov 1 do 24 od skupaj 46 Stran:
  1. 1
  2. 2
Prikaži po strani
Razvrsti po Padajoče

Kako izbrati visokotonce?

Pomembni faktorji pri izbiri so kvaliteta zvoka (vplivajo materiali), razpršitev zvoka (vpliva oblika) in pa seveda cena. Materiali, ki se uporabljajo pri izdelavi visokotoncev morajo biti lahki, da lahko hitro proizvajajo visoke tone, a še vedno dovolj trdni, da prenesejo visoke glasnosti in proizvedejo natančen zvok. Seznam materialov je ogromen, a se vsi delijo v 3 osnovne kategorije.

Sintetika (PET, Mylar folije) - Zelo lahki, tako da delujejo dobro že pri nižji moči audio sistema, odporni na vlago a pri večjih glasnostih zaradi pomanjkanja strukturne trdnosti manj natančni.

Tekstil - večinoma svila, ojačana z dodatnimi materiali (polypropilen, kovine....) za dodatno trdnost in odzivnost, posledično proizvajajo bolj natančne visoke tone. Svileni visokotonci so med najbolj razširjenimi, saj proizvedejo mehak, ušesom prijazen zvok.

Kovine - Kovinski tweeterji, večinoma izdelani iz aluminija ali titana, proizvajajo zelo ostre in čiste visoke tone, obenem pa ostanejo izjemno natančni tudi pri visoki glasnosti. Kupola visokotonca izdelana iz titana je v zadnjem času postala izjemno popularna, saj je izjemno lahka in proizvede manj odmevov kot kupole izdelane iz aluminija, končni zvok pa je zaradi tega veliko mehkejši in bolj prijeten za poslušanje, tudi pri visoki glasnosti.

visokotonci

Oblike visokotoncev & razpršenost zvoka

Vsi "after-market" visokotonci na voljo pri nas imajo kupolasto obliko, ki ponuja največjo razpršenost zvoka (Za razliko od nizkih in srednjih tonov, morajo biti visoki toni veliko bolj usmerjeni za najboljšo kvaliteto), obenem pa so kvalitetnejši tudi uporabljeni materiali in sestava zvočnika.

Na vrh >>