Kako izbrati pravi avtoradio?

Avtoradio je zagotovo najpomembnejši element za kvalitetno reprodukcijo zvoka v vašem vozilu.
Osnovni modeli
Osnovni modeli
Standardni modeli
Standardni modeli
Napredni modeli
Napredni modeli
Multimedijske enote
Multimedijske enote

1. Vrsta in velikost avtoradia

V prvi vrsti ločimo predvajalnike glasbe in multimedijske enote, katere nam poleg glasbe ponujajo še možnost ogledov videa. Pred nakupom morate vsekakor preveriti, kakšna velikost avtoradia je primerna za vaše vozilo, saj se po velikosti ločijo po standardu 1 DIN ali 2 DIN.

Velikost 1 DIN
Velikost 2 DIN

2. Možnosti predvajanja glasbe

Naslednje na kar morate biti pozorni pri nakupu avtoradia je, kaj pravzaprav od avtoradia sploh pričakujete. Vsi avtoradii v naši ponudbi podpirajo predvajanje Mp3 datotek z USB ključkov oziroma prenosnih diskov.

Bodite pozorni, če še želite uporabljati CD predvajalnike!

Veliko modelov danes je digitalnih, kar pomeni da so brez zastarelega CD mehanizma. To je seveda prednost, saj ima večina manjšo vgradno globino, poleg tega pa je, zaradi manj elementov, hlajenje radia boljše in tako možnost za okvaro manjša.

3. Število predizhodov

Večina avtoradijev v naši ponudbi podpira priklop vsaj enega ojačevalca. Če bi jih želeli priklopiti več, je pomembno preveriti ali ima radio dovolj predizhodov. Za bolj zahtevne uporabnike je potrebno preveriti, da ima avtoradio tudi vgrajene kretnice, high-pass in low-pass filter, kot tudi časovne zakasnitve.

4. Bluetooth povezava

Avtoradie v naši ponudbi loči še ena zelo uporabna karakteristika, to je možnost Bluetooth povezave. Prav bo prišla še posebej tistim, ki radi telefonirate v avtomobilu. Avtoradio z vgrajenim vmesnikom Bluetooth vam prihrani dodatne stroške pri vgradnji samostojne enote za prostoročno telefoniranje.

5. Montažni material

Za vgradnjo avtoradia v novejša vozila so v večini primerov potrebni še razni okvirji, konektorji, antenski adapterji in adapterji za volanske komande. Vse lahko najdete v naši rubriki Montažni material ali pa na prvi strani izbere vaše vozilo.

Če se kljub tem nasvetom še ne znajdete nas brez obotavljanja kontaktirajte in skupaj bomo izbrali primeren avtoradio za vaše vozilo in denarnico.