Pogoji poslovanja

Splošni pogoji

Splošni pogoji spletne trgovine Orange Audio so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino Orange Audio (v nadaljevanju »trgovina« ali »Orange Audio«) upravlja podjetje ORAON d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem Orange Audio, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Z registracijo, prijavo na e-novice ali izvedenim naročilom obiskovalec postane uporabnik.

Pogoji poslovanja obravnavajo delovanje Orange Audio, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba Orange Audio spreminja pogosto in hitro. Cene so predstavljene kot Redne cene in Vaše cene. Redne cene so priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik. Vaša cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino ali plačilo predračuna z nakazilom na TRR.

Dopuščamo možnost napake pri vnosu tehničnih specifikacij artiklov, slike so lahko simbolične in ne odražajo dejanskega stanja artikla. V primeru nejasnosti nas prosimo kontaktirajte na info@orangeaudio.si.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • Po povzetju ob paketni dostavi
 • z gotovino ob prevzemu
 • z nakazilom na račun upravitelja Orange Audio - ORAON d.o.o. po ponudbi/predračunu

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika in kupcu dostopno v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.


Cene

Vaša cena velja za vse uporabnike spletne trgovine Orange Audio.

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.


Izdelki, ki jih ni na zalogi

Večina izdelkov na spletni strani je na zalogi v skladišču oz. pri dobavitelju izdelka in so dobavljeni na dan naročila, v kolikor je naročilo oddano na delovni dan do 12h.

V primeru, d se kljub skrbnemu posodabljanju zalog zgodi, da izdelka ne moremo dobaviti v roku maksimalno treh (3) delovnih dni, vas bomo o tem obvestili pisno oz. po telefonu. V tem primeru lahko naročilo v celoti prekličete, potrdite delno naročilo ali potrdite, da boste počakali, da izdelek ponovno dobimo na zalogo. Ob morebitnih daljših dobavnih rokih vas bomo preko elektronske pošte sproti obveščali. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, nam lahko to kadarkoli sporočite preko email ali telefona in artikel bomo odstranili iz naročila ali zamenjali z drugim

Opravičujemo se zaradi neugodnosti, ki vam jih takšna situacija lahko povzroči.


Kaj zajema Doživljenjska tehnična podpora

Doživljenjska tehnična podpora zajema celotno podporo za vse artikle kupljene preko spletne trgovine OrangeAudio.si. Zajema svetovanje in pomoč glede nakupa in kasnejše uporabe izdelka. Svetujemo in nudimo pomoč tudi pri vgradnji izdelka in morebitno potrebnem servisu v garancijskem roku ali izven le tega. Tehnično pomoč nudimo preko telefona, emaila ali pa preko pogovornega okna na naši spletni strani OrangeAudio.si.