Zvočni procesor Alpine PXA-H100 IMPRINT

-5%
Zvočni procesor Alpine PXA-H100 IMPRINT
Kontakt:
  • IMPRINT tehnologija
  • 3 x predizhod (4 V)
  • 24 - bit D/A pretvornik
  • 6 - kanalne časovne zakasnitve
  • 5 - pasovni parametrični izenačevalnik
  • 7- pasovni grafični izenačevalnik
  • 10 - nastavljenih tovarniških EQ
  • 2 / 3 kanalna kretnica

Redna cena:155,00 €
Spletna cena:147,25 €
Na zalogi
Količina:
Dodano v košarico! Preglej vsebino

Osupljiva tehnologija IMPRINT

Imprint logo

Zvočni procesor Alpine PXA-H100 uporablja osupljivo novo tehnologijo IMPRINT, ki je za vedno izbrisala vse akustične težave, ki jih predstavlja avtomobil. Prinaša izjemne možnosti nastavitve zvoka, ki do danes niso bile možne in omogoča, da glasbo slišite v načinu, kot si jo je zamislil izvajalec.

Akustične težave vozila

Verjetno ste že opazili, da glasba v vašem vozilu nikoli ni enaka kot če bi isto pesem poslušali doma. Avtomobil je na žalost najslabši možni prostor za poslušanje glasbe, saj je notranjost zgrajena iz različnih materialov, ki slabo vplivajo na kvaliteto zvoka. Na primer avtomobilska stekla odbijajo visoke frekvence, sedeži in armatura jih spreminjajo. Posebno težavo predstavlja tudi oblazinjenje tal in tapete, ki vpijajo srednje tone.

Zvok in materiali

Razporeditev zvočnikov

Velik del težav pa se skriva tudi v različni oddaljenosti poslušalca od zvočnikov. Ti so razporejeni po celem vozilu in tako ustvarjajo asimetrično zvočno sliko, saj zvok iz enega zvočnika slišimo prej kot iz drugega. Te razlike so sicer izjemno majhne, vendar je tudi človeško uho dovolj občutljivo, da zazna še tako majhne nepravilnosti.

Razporeditev zvočnikov

Tehnologija IMPRINT

Tehnologija IMPRINT

Ker vsi ti problemi predstavljajo preveč kompleksne težave, so inženirji pri Alpine ponudili tehnologijo IMPRINT, ki vsem omogoča popolno nastavitev frekvenc in časovnih zamikov. Skrivnost tehnologije IMPRINT se skriva v funkciji imenovani MultiEQ. Vgrajeni procesor analizira akustičnost vašega vozila in ustvari izenačevalne filtre, ki so osnova za postavitev pravilnih parametrov za nastavitev frekvenčnega razpona in časovnih zakasnitev vsakega zvočnika posebej. Funkcija MultiEQ lahko sprocesira preko 500 specifičnih frekvenc in izjemno natančno prilagodi zvok glede na okolje. Vse to vodi v izjemno jasno reprodukcijo glasbe, ki je bila do sedaj v vozilih praktično nemogoča.

Tehnični podatki

Časovne zakasnitve
6 - kanalne
D/A pretvornik
24-Bit D/A pretvornik
Izenačevalniki
Grafični - 7 pasovni ; Parametrični - 5 pasovni ; Tovarniški - 10 nastavljenih
Kretnica
2/3 kanali
Teža (kg)
0,345
Dimenzije (Š x D x V) (mm)
110 x 85 x 25
RCA predizhodi
3 x visokonapetostni (4 V)
Znamka
Alpine