Spletna trgovina za normalno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani soglašaš z uporabo piškotkov. več ...

OK

Zvočni procesor Alpine PXA-H100 IMPRINT

Zvočni procesor Alpine PXA-H100 IMPRINT

Več pogledov

Cena:
155,00 €
Vaša cena:
147,25 €

Popust:
7.75€ ( -5% )

Količina:
 
Potrebujes pomoc

Potrebuješ Pomoč?

kontakt

Deli s prijatelji:

Osupljiva tehnologija IMPRINT


Imprint logo

Zvočni procesor Alpine PXA-H100 uporablja osupljivo novo tehnologijo IMPRINT, ki je za vedno izbrisala vse akustične težave, ki jih predstavlja avtomobil. Prinaša izjemne možnosti nastavitve zvoka, katere do danes niso bile možne in omogoča, da glasbo slišite v načinu, kot si jo je zamislil izvajalec.


Akustične težave vozila


Verjetno ste že opazili, da glasba v vašem vozilu nikoli ni enaka kot če bi isto pesem poslušali doma. Avtomobil je na žalost najslabši možni prostor za poslušanje glasbe, saj je notranjost zgrajena iz različnih materialov, ki slabo vplivajo na kvaliteto zvoka. Naprimer avtomobilska stekla odbijajo visoke frekvence, sedeži in armatura jih spreminjajo. Posebno težavo predstavlja tudi oblazinjenje tal in tapete, ki vpijajo srednje tone.

Zvok in materiali

Razporeditev zvočnikov


Velik del težav pa se skriva tudi v različni oddaljenosti poslušalca od zvočnikov. Ti so razporejeni po celem vozilu in tako ustvarjajo asimetrično zvočno sliko saj zvok iz enega zvočnika slišimo prej kot iz drugega. Te razlike so sicer izjemno majhne, vendar je tudi človeško uho dovolj občutljivo, da zazna še tako majhne nepravilnosti.

Razporeditev zvočnikov

Tehnologija IMPRINT


Tehnologija IMPRINT

Ker vsi ti problemi predstavljajo preveč kompleksne težave so inženirji pri Alpine ponudili tehnologijo IMPRINT, ki vsem omogoča popolno nastavitev frekvenc in časovnih zamikov. Skrivnost tehnologije IMPRINT se skriva v funkciji imenovani MultiEQ. Vgrajeni procesor analizira akustičnost vašega vozila in ustvari izenačevalne filtre, ki so osnova za postavitev pravilnih parametrov za nastavitev frekvenčnega razpona in časovnih zakasnitev vsakega zvočnika posebej. Funkcija MultiEQ lahko sprocesira preko 500 specifičnih frekvenc in izjemno natančno prilagodi zvok glede na okolje. Vse to vodi v izjemno jasno reprodukcijo glasbe, ki je bila do sedaj v vozilih praktično nemogoča.

Znamka Alpine
D/A pretvornik 24-Bit D/A pretvornik
Predizhodi RCA 3 x visokonapetostni (4V)
Izenačevalniki Grafični - 7 pasovni ; Parametrični - 5 pasovni ; Tovarniški - 10 nastavljenih
Časovne zakasnitve 6 - kanalne
Kretnica 2/3 kanali
Dimenzije (Š x D x V) (mm) 110 x 85 x 25
Teža (Kg) 0,345

Oglej si še:

Zvočni procesor ESX Xenium X-DSP

Zvočni procesor ESX Xenium X-DSP

Cena:
399,00 €
Vaša cena:
379,00 €

Popust:
20€ ( -5% )

Zvočni procesor Ground Zero GZDSP 6-8X

Zvočni procesor Ground Zero GZDSP 6-8X

Cena:
359,00 €
Vaša cena:
349,00 €

Popust:
10€ ( -3% )